Hoe de ware wereld tenslotte tot kunstwerk werd

Evaluatie Kenniskring Kunst en Samenleving, 24 maart 2015; Groningen
Voor de evaluatie van de kenniskring presenteerde ik het wat, het hoe en het waarom van mijn onderzoek dat ik voor deze zelfde kenniskring aan het uitvoeren ben. Ik beschrijf in het kort Heideggers opvatting van het onverborgene en de verschillende manieren waarop kunstwerken en techniek iets tevoorschijn, in het onverborgene, laten komen. Vervolgens ga ik in op de veranderende manier waarop hedendaagse technieken, te beginnen bij computergames, dat doen. De virtuele wereld die in het gebruik van deze moderne technieken tevoorschijn komt, vereist een heroriëntatie op de manier waarop techniek zich tot kunst verhoudt.

Vervolgens ga ik in op de methode die ik inmiddels heb ontwikkeld. Ik bespreek hier de blogs die ik schrijf, de citatenmanager die ik zelf heb geschreven en de wiki die ik onderhoud. Tenslotte geef ik een overzicht van de inhoudsopgave van het werk voor zover die momenteel definitief is.

Download pdf

2 thoughts on “Hoe de ware wereld tenslotte tot kunstwerk werd

 1. Beste Bart
  Is de titel wel juist?
  Moet het niet zijn: Hoe de ware wereld tenslotte tot kunstwerk werd.

  vriendelijke groet
  Paula

 2. Klopt inderdaad, Paula. Ik heb het aangepast.
  Wel grappig dat die fout er al in zit sinds september 2015 en die tekst toch wel door een kleine honderd mensen is bekeken. Soit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *