bartMijn naam is Bart Barnard. Ik ben geboren in 1970 en heb altijd een passie gehad voor kunst en techniek. Ik programmeerde mijn eerste computer toen ik dertien was (eigenlijk betrof dit een BBC model 2 van mijn grote broer) en zette deze technieken vanaf het allereerste begin in om creatieve uitspattingen te maken. Eén van mijn eerste projecten bestond ook uit willekeurig gegenereerde blokken en muziek – een project dat ik nog wel heb gedemonstreerd op één of ander feest, maar wat ik met geen mogelijkheid meer zou kunnen achterhalen.

Na mijn studies filosofie en informatie aan de (toen nog Rijks-)Universiteit Leiden ben ik als programmeur aan het werk gegaan. Eerst bij diverse kleine multi-mediabedrijven (met technieken en media nu tegenwoordig niet eens meer bestaan), later als software-architect en -analyst. Daarnaast werkte ik sinds 2001 één dag in de week als docent Interaction Design bij de faculteit KMT van de HKU – in Hilversum. Met name in dat laatste werk kon ik goed mijn passie voor kunst en techniek, en de wijsgerige verhouding tussen die twee, kwijt. Vanuit dat werk ben ik terechtgekomen bij de Professional School of the Arts, Utrecht: een samenwerking tussen de HKU en de UU die helaas te kort heeft bestaan.

Toen ik in 2007 voor de liefde naar het hoge noorden (Groningen) ging emigreren, besloot ik een baan in het onderwijs te zoeken; die ene dag HKU in de week vond ik leuker dan die vier dagen programmeren. Ik vond een baan bij het Instituut voor ICT van de Hanzehogeschool Groningen, en momenteel werk ik nog steeds bij de opvolger daarvan: het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Ik hou me hier bezig met vakken als Inleiding OO-programmeren, webapplicaties, gedistribueerde systemen, machine learning of databases. Door mijn jarenlange ervaring als programmeur beheers ik een flink aantal programmeertalen en -technieken, en uiteraard houd ik de ontwikkelingen op dat vakgebied nauwgezet bij (ik programmeer nog elke dag).

Ik sport redelijk veel en heb eigenlijk verder geen hobby’s (of misschien koken). Ik geef ook graag presentaties.

Ik heb ook een meer formeel curriculum vitae. Uiteraard ben ik voor meer informatie of wat dan ook bereikbaar via de coördinaten die daarop staan vermeld.

Comments (2)

  1. Astrid Meere

    Ha Bart,

    Wat leuk om je site te lezen en je foto te zien. Ik was op zoek naar de betekenis van het woord ontofylogenetisch en belandde daardoor op jouw website. Ik neem deel aan een soort filosofiegroep en een van de eerste boeken die we (zouden) lezen was Per toeval filosoferen van Stiegler.
    Helaas haakte de groep en zelfs de docent Pouwel Sturing al in het begin af.
    Ik vond dit heel jammer juist omdat ik me er in vastgebeten had.
    Ik probeer het nu op mijn eigen houtje te doorgronden. Jouw uitleg past bij mijn idee en kan me verder helpen.
    Als ik vragen heb weet ik waar ik terecht kan!
    Warme groet,
    Astrid

  2. bart

    Dag Astrid,
    Mooi om te horen dat je iets aan mijn tekst hebt gehad. Toevallig ben ik het boek in kwestie aan het herlezen in het kader van de afronding van mijn Heideggerstudie omtrent techniek. Als je vragen of opmerkingen hebt hoor ik het uiteraard graag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *