Jammer voor Laura en haar vriendinnen

Reactie op het artikel “Waarom ik mijn biologische vrienden niet meer te eten uitnodig” van Laura Baars  in de Trouw van 17 mei 2014. Ik vond dat vandaag bij toeval terug, vandaar dat ik het er nu pas op zet.

Jammer voor Laura en haar Vriendinnen

Jammer dat Laura van Baars haar bewust etende vriendinnen het huis uitzet. Zwaaiend met “Het Hamburger Paradijs” als een ouderling met De Bijbel typeert ze haar voormalige disgenoten als nuffige dames die zich laten leiden door yogi’s of wijze vrouwen en die bij de Wetenschappelijke Waarheid van Louise Fresco slechts met glazige blikken reageren;  de medewerkers van Ekoplaza zijn arrogant en lomp en het eten dat zij verkopen is lelijk en duur.
Eten heeft Van Baars nooit erg geboeid, bekent ze in haar stuk. Dat blijkt ook wel, als het haar opvalt dat ze het duurdere eten niet weggooit (zoals ze blijkbaar wel met het reguliere eten doet), of de wetenschappelijke discussie contra Fresco negeert, evenals de studies van Singer of Safran Foer. Het zou Trouw sieren iemand op dit onderwerp te zetten die zich er wel voor interesseert en er zich ook in heeft verdiept.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *